Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

CICLE POESIA JOVE: Thibault Legendre

viernes, 24 febrero 2023 - 18:00 - 20:00

THIBAULT LEGENDRE

CURRÍCULUM VITAE

Nom i cognoms: Thibault Legendre Ribera

Nom artístic: Thibault Arthur Tien
Lloc i data de naixement: Château-Gontier, França, 29/02/1996
E-mail: thibault.legendre01@estudiant.upf.edu

Formació acadèmica 

Llicenciat en Humanitats (amb menció en Estudis Moderns i Contemporanis) per la Universitat Pompeu Fabra (2019).
Màster Universitari en Estudis d’Àsia-Pacífic en un Context Global a la UPF (2022) amb el treball final interdisciplinari Unconventional Buddhas: Wisdom, Madness, Monkeys and Saints on s’explora la gran novel·la clàssica xinesa Viatge a l’Oest i la seva relació amb la mitologia, la filosofia, la teologia comparada i les creacions contemporànies. Dirigit per la professora Raquel Bouso, especialista en filosofia japonesa i intercultural.

 Formació complementària

-The three yanas; Curs i estada al Ranjung Yeshe Institue (centre afiliat de l’Universitat de Katmandú, Nepal) de filosofia del tres vehicles de realització del buddhisme (Theravada, Mahayana i Vajrayana) i pràctica del buddhisme tàntric amb Chokyi Nyima Rinpoché i Lama Tenzin (2019).
-Curs i estada al Monestir de Kopan (Katmandú, Nepal) sobre la Prajnaparamita (la Saviesa Transcendental) segons el buddhisme Mahayana i la seva branca esotèrica, el Vajrayana, més coneguda com a buddhisme tàntric, amb la presència del Lama Thubten Zopa Rinpoché i Khandrola (2019).
-Curs d’extensió universitària en línia de Simbologia, Història i històries de l’Art a la Universitat de Barcelona per Ars Gravis, dirigit per Raimon Arola Ferrer i Marta Piñol Lloret (2019-2020).

Formació en disciplines asiàtiques i expeiència investigadora

-Cinturó negre primer dang de Viet Vo Dao (Filosofia, tècniques energètiques i Arts marcials vietnamites), per l’Institut Phuong Hoang (l’Escola del Fènix, Hanoi-Rennes) (2019).

Llengües
Català, castellà, francès nivell nadiu, anglès nivell alt, japonès principiant.

Experiència laboral

-Membre de Escritores recónditos (com a Thibault Arthur Tien): http://escritoresreconditosmistral.blogspot.com/2018/11/thibault-arthur-tien.html

-Membre i col·laborador de l’editorial i col·lectiu artístic:   https://artefactoespacecreatif.com/
-Projecte de col·laboració amb el Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra dirigit per la professora Raquel Bouso, en curs (possibilitat pel programa de beques de col·laboració 2018-2019 del Ministerio de Educación y Formación així com pel suport de l’Institut de Cultura i la Biblioteca Haas)
-Ascesis y simbolismo: de la imagen al gesto (anàlisi simbòlic i filosòfic de les tècniques energètiques i de la seva representació en la tradició sino-vietnamita). Els primers resultats del projecte d’investigació es poden consultar a: https://www.upf.edu/web/ascesis-y-simbolismo/inicio

-Membre de l’Institut Phuong Hoang (Hanoi-Rennes) y de la Fédération de Khi Cong Vo Viet (Tècniques energètiques i Arts marcials vietnamites)

Publicacions com a Thibault Arthur Tien

Pensamientos de un estudiante amb pròleg de Silvano Andrés de la Morena. Assaig amb il·lustracions. Ed. Huerga & Fierro, (2016).
-Savoir nocturne, llibre d’artista amb gravats i poesia visual editat en castellà i en francès per Artefacto éditions, (2017).
-El mundo manifestado/Le monde manifesté, llibre de poesia i creació fotogràfica en edició bilingüe, castellà i francès, publicat per Artefacto éditions (2018) i presentat a la llibreria Laie de Pau Claris: https://www.laie.es/es/agenda/presentacion-de-el-mundo-manifestado-de-thibault-arthur-tien/50

-Arte como metafísica: la Vía, la escuadra y el compás, llibre de poesia mística i filosòfica des del cor de la Philosophia Perennis, publicat per Artefacto éditions (2020).
-El mundo manifestado/Le monde manifesté, llibre de poesia i creació fotogràfica en edició bilingüe, castellà i francès, publicat per Artefacto éditions (2018)

-Arte como metafísica: la Vía, la escuadra y el compás, llibre de poesia mística i filosòfica des del cor de la Philosophia Perennis, publicat per Artefacto éditions (2020)

つづく…

(Continuarà…)

 

 

 

Detalles

Fecha:
viernes, 24 febrero 2023
Hora:
18:00 - 20:00

Local

Ateneu Barcelonès
Carrer de la Canuda, 6, 5ª pl.
Barcelona, 08002 Spain
+ Google Map
Web:
https://goo.gl/maps/2zYkb2g37rr