Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

CICLE POESIA JOVE: ‘Antologia bastarda’ d’Adrián Salcedo

viernes, 15 enero 2021 - 18:00

L’Antologia Bastarda és una tria dels no-poemes més famosos de l’escena poètica catalana, bastarditzats en poesia visual, cal·ligrames i prosa poètica. Són 10 en total, i d’ells Salcedo extreu la irracionalitat que amaguen per a poder «poetitzar-los», encara que no tinguin aquest component en el seu format original. En afegit, l’Antologia està publicada en format Instagram, copiant la pràctica de la literatura publicitària i pseudopoètica que es desenvolupa en altres països i de la qual aquí encara no en tenim cap exponent.

ADRIÁN SALCEDO

Sóc graduat en Ciències Polítiques i Ciències de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra i estic especialitzat en Noves Narratives de Gènere Audiovisual Contemporani per la Universitat Oberta de Catalunya, de la qual encara en sóc alumne, cursant el Màster d’Humanitats en Art, Literatura i Cultura Contemporània. En afegit, durant el 2019 vaig estudiar un posgrau multidisciplinar amb La Fura dels Baus en direcció artística, metodologia Fura dels Baus, guió i altres.

La meva vida literària s’ha vist enriquida pels següents esdeveniments: al 2018 vaig ser finalista del primer Certamen de poesia Salvador Iborra, al 2019 col·laboro amb la Revista Caràcters de la Universitat de València així com també amb la revista Poetry Spam, entrant a formar part del seu suplement Avalon com a cap de redacció en acció poètica independent, i finalment al 2020 publico dos de les meves obres: l’Elquenòvol i l’Antologia Bastarda, tot presentant-ne una part al Festival cultural Nosaltres del Maresme.