Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

CICLE POESIA JOVE: ‘L’ala fosca’ de Chantal Poch

viernes, 9 abril 2021 - 18:00 - 19:00

Chantal Poch

(Mataró, 1993)
Sóc Doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra amb una tesi que a través del cinema de Werner Herzog, Andrei Tarkovski i Terrence Malick explora la idea filosòfica i religiosa de la caiguda de l’home i la pèrdua d’un vincle més profund amb el món, una preocupació que marca també la meva producció poètica. A la mateixa universitat vaig cursar el Grau en  Comunicació Audiovisual i el Màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis.
Quant a activitat literària, el 2020 guanyo el Certamen de poesia Salvador Iborra, que em permet publicar L’ala fosca. Arrel d’això he publicat poemes a les revistes Reduccions, Poetry Spam i Suroeste, participat a l’antologia Dones poetes de la Maresma (1907-2020) (Voliana Edicions, 2021), i recitat a L’Horiginal, el Festival Nosaltres de Mataró, el cicle Feminismes del Palau Robert, al Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat o al Barcelona Poesia entre d’altres.

L’ala fosca

L’ala fosca és el primer poemari publicat de Chantal Poch, guanyador del Certamen de poesia Salvador Iborra 2020 i editat per Viena. Amb la impotència del llenguatge per a enllaçar ésser i món com a tema principal, L’ala fosca està format per poemes sintètics i plàstics que busquen fugir de les poètiques del jo i l’experiència. En paraules del jurat: «poemes ben destil·lats que s’erigeixen en un conjunt contundent amb ressonàncies particulars de la poesia europea».